Сепия в доматен сос с паста

07/12/2017
РАГ
отРАГПомощник Готвач262811
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • сепии - 450 г
  • талиатели - 250 г паста
  • доматен сос - 1 бр. или доматена консерва
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • бяло вино - 150 мл
  • сол
  • зехтин
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете добре сепиите. Нарежете ги с дебелина около 1 см и ги задушете в дълбок тиган с 5-6 скилидки чесън.

Когато течността изври, добавете бялото вино и оставете да се изпари.

Пригответе доматения сос традиционно - в дълбок съд задушете доматите с малко зехтин, чесън, червен пипер /може и лют/ и сол до сгъстяване.

Изсипете доматения сос при сепиите и разбъркайте добре.

Сварете паста в подсолена вода измийте я под течаща студена вода.

С нея гарнирайте сепиите.

Като разбъркате ще постигнете този оцветен ефект.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар