Зимна супа с елда

07/12/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру161581745610
"Любимата ни зимна супа - богата, ароматна и с плътен, неустоим вкус "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо129
  • Преглеждания за месеца128
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджерка се загрява олио и задушаваме ситно нарязан лук, моркови, обелени и нарязани на кубчета. Добавя се зелето, почистено и нарязано на ивици, да се позапържи, като се разбърква, за да не загори.

Сипваме гореща вода и овкусяваме със сол и черен пипер. Вари се, докато омекне зелето, добавяме тънко начупено фиде и измита отцедена елда.

Вари се още 8-10 минути и снемаме от котлона. Разбива се жълтък с кисело мляко, сипваме в супата.

Сервира се топла и поръсена с нарязан ситно магданоз.

Вкусна и здравословна супичка!подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар