Филе от пъстърва с гъбен сос

07/12/2017
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаИноватор324869103
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пъстърви - 2 бр. или 4 филета
  • лимон - 1 бр.
  • масло - 1 с.л.
  • копър - 2 с.л. ситно нарязан
  • олио - 2 с.л.
  • гъби - 200 г
  • брашно - 1 с.л.
  • вода - 1/2 ч.ч. гореща
  • вино - 30 мл бяло
  • сметана - 2 с.л. заквасена
  • сол
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пъстървите и направете 4 филета. Посолете и поръсете с бял пипер филетата.

Почистете и нарежете гъбите на тънки резенчета.

Загрейте олиото и запържете гъбите на силен огън. Добавете брашното и разбъркайте за няколко секунди. Добавете водата и разбъркайте хубаво.

Добавете и бялото вино. Разбърквайте за около 5 мин, докато се сгъсти сосът. Подправете със сол и пипер, сложете сметаната и копъра. Добавете и маслото.

Сипете гъбения сос в тава и подредете отгоре филетата от пъстърва. Залейте с малко от соса и сложете резенчета лимон. Запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 мин.

Рецептата е адаптирана от сп. Менюподобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар