Орехов тахан

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Орехов тахан1 / 3
23/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
"Тахан, но приготвен с орехи - вкусотия"

Необходими Продукти

  • орехи - 3 ч.ч. пресни
  • зехтин - 2 - 3 с.л. 1/4 чаша сусамово масло
  • сол - 1 щипка хималайска сол по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вместо зехтин може да ползвате сусамово масло, олио, бадемово масло или всеки друг вид нерафинирано и нехидрогенирано масло.

Сложете предварително ядките в камерата, докато добре се охладят. Смесете орехите в мощен кухненски робот заедно с маслото. По желание може да увеличите количеството масло.

Започнете да пасирате, докато се получи гладка каша. При нужда спирайте, обирайте отстрани и пак пасирайте, докато се получи гладък орехов тахан. Подправете с щипка сол и го съхранявайте в затворен буркан в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Обичам орехи и тъкмо бях купила попаднах на рецептата. :) Вместо зехтин сложих кокосово масло. Стана ч-у-д-е-с-и-я!!!
21.09.2019 17:26
EMILIYA
EMILIYA
ЗА ОРЕХОВИЯ ТАХАН ДОБРЕ,НО ЗАЩО НЕ ИЗЛИЗА РЕЦЕПТАТА ЗА СУСАМОВ ТАХАН? САМО ЗАГЛАВИЕТО.....
02.04.2013 16:03
1