Филе от бял амур с лимоново-сметанов сос

07/12/2017
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаИноватор324869103
"Изискано рибно блюдо, което ще остави гостите ви без думи "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо112
  • Преглеждания за месеца111
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • бял амур - 500 г филе
  • масло - 50 г
  • сметана - 150 мл за готвене
  • чесън - 1 скилидка
  • горчица - 1 с.л дижонска
  • лимонов сок - 2 с.л
  • сол
  • бял пипер
  • лук - 2 с.л. шалот, ситно нарязан
  • магданоз - 2 с.л, нарязан
  • лимонови резенчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете филето от бял амур със сол и бял пипер. Нарежете го на порции и поставете в тава за печене.

В купа (която може да се използва в микровълнова) смесете маслото, сметаната, чесъна (предварително нарязан наситно), горчицата, лимоновия сок. Подправете със сол и бял пипер.

Разбъркайте хубаво и поставете в микровълнова фурна за около 2 пъти за по 30 секунди, докато се разтопи маслото, като разбъркате след първите 30 сек.

Поръсете филетата със ситно нарязания лук шалот. Изсипете соса върху филетата.

Отгоре подредете резенчета лимон. Запечете за около 15-20 мин в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Последните минути поръсете с нарязан магданоз.

Сервирайте филетата с картофено пюре и сос.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар