Пълнен шаран с хляб, лук и стафиди

07/12/2017
RosMar
отRosMarПомощник Готвач11723521
"Не е нужно да е Никулден, за да приготвите вкусен пълнен шаран, нали знаете "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо151
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • шаран - около 1.5 кг
  • лук - 2 глави
  • стафиди - 6 с.л
  • бира - 1 в.ч.
  • хляб - 3 филии стар хляб
  • черен пипер
  • картофи - 4 - 5 средно големи
  • сол
  • червен пипер
  • олио
  • лимони - 2 бр.
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства много добре. Намазва се с лимонов сок и се оставя да престои около час.

Хлябът се нарязва на кубчета. Стафидите се накисват.

Лукът се запържва и към него се прибавят накиснатите стафиди и нарязаният на малки кубчета хляб, подправките и малко лимонов сок. Маха се от котлона и се добавя бирата.

Така приготвената плънка се оставя да престои около половин час, хубаво да се накисне хлябът. След това с плънката се пълни шаранът, зашива се и се поставя в подходяща тава.

Отстрани се нарязват картофите и се посоляват. Върху шарана се нареждат няколко резенчета лимон. Добавя се вода и ако има останал лимонов сок.

Докато се пече, от време на време се полива със сока от тавата.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!