Пълнен шаран с хляб, лук и стафиди

07/12/2017
RosMar
отRosMarПомощник Готвач11020431
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо67
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства много добре. Намазва се с лимонов сок и се оставя да престои около час.

Хлябът се нарязва на кубчета. Стафидите се накисват.

Лукът се запържва и към него се прибавят накиснатите стафиди и нарязаният на малки кубчета хляб, подправките и малко лимонов сок. Маха се от котлона и се добавя бирата.

Така приготвената плънка се оставя да престои около половин час, хубаво да се накисне хлябът. След това с плънката се пълни шаранът, зашива се и се поставя в подходяща тава.

Отстрани се нарязват картофите и се посоляват. Върху шарана се нареждат няколко резенчета лимон. Добавя се вода и ако има останал лимонов сок.

Докато се пече, от време на време се полива със сока от тавата.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар