Сьомга котлет на фурна с различна текстура

07/12/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач3151141451
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 670
  • Преглеждания за месеца1669
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме марината от сока на лимона, олиото, черния пипер, щипка сол и разбъркаме хубаво. С нея поливаме обилно котлетите сьомга, покриваме с фолио за свежо съхранение и оставяме на хладно поне за 30 минути.

В тавичка постиламе хартия за печене и намазваме с четка с малко олио.
В купа надробяваме филията хляб на трохи, добавяме размекнатото масло, нарязаните на много ситно пера кромид лук, магданоза, чесъна, листенцата розмарин, изсушените чери домати и отделилата се от котлетите марината.

Разбъркваме и с получената смес покриваме котлетите, предварително наредени в тавичката. Поръсваме с начупените на едро дафинови листа.
Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна около 15 минути - до получаването на хрупкава коричка.

По желание сервираме всеки котлет гарниран с домашно приготвен чили сос.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар