Пурички от кори за баница с рибен пълнеж

07/12/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач3151141451
"Топ предложение за ароматно предястие с риба "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо792
  • Преглеждания за месеца791
  • Преглеждания за седмицата791
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката на пуричките в купа разбъркваме нарязания на ситно бланширан спанак, перата от зеления лук, добавяме крема сиренето и отцедените парченца филе риба тон. Поръсваме с черен пипер и разбъркваме хубаво.

Взима се по един лист кора за баница и се намазва с олио. Върху него се слага втори лист и отново се намазва с олио. Така получените двойни кори се разрязват на четири еднакви правоъгълници.

Върху всеки от тях се слага от плънката и навива стегнато на руло по ширина, като преди да ги навием леко прехлупваме краищата, за да не изпада плънката.

Получените пурички нареждаме в тавичка върху намазана леко с олио хартия за печене.

С четка намазваме всяка от тях с олио и печем в предварително загрята фурна на 180 - 200 градуса около 15 минути до готовност.

Сервираме като предястие или закуска, поднесени с домашно приготвен чили сос.

Препоръчвам да се поднесат леко охладени или студени.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар