Хек на фурна с печен патладжан

07/12/2017
РАГ
отРАГПомощник Готвач262811
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • хек - 500 г филе
  • патладжан - 1 кг
  • зехтин
  • оцет
  • сол
  • черен пипер
  • горчица - 3 с.л.
  • лимон - 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се натрива със сол, лимонов сок, горчица и зехтин и се повива във фолио.

Патладжанът се измива и се нарежда в тава и се пече цял с дръжките.

Прибираме в горещата фурна рибата на горния ред, патладжана - на долния, и печем. По някое време рибата се отвива, за да се запече.

Още горещ патладжанът се обелва. С нож накълцваме, докато стане на пюре.

Овкусява се със сол, оцет и зехтин. По желание може да се добавят и други подправки.

Рибата може да се доовкуси допълнително с лимонов сок.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар