Бриош Сърце

08/12/2017
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваПомощник Готвач205613301
"Когато е направен от сърце, няма как да не е разкошен "
Приготвяне45 мин.
Готвене20 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 297
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, захарта и солта се смесват. Прави се кладенче и там се изсипват - шупналата мая (с топлото прясно мляко, 1 ч.л. захар и 1 с.л. брашно), жълтъците, ваниловата захар и мекото масло на парченца.

Омесва се тесто, което се оставя на топло да втасва - в купа покрито със свежо фолио. Готовото тесто се дели на 2-3 топчета. Всяко се разточва на кора.

С помощта на чаша/10см в диаметър/ се изрязват кръгчета. Три от тях се редят. като леко се застъпват и по средата отгоре до долу се полива тънка лента от олио.

Ръси се захар и кръгчетата заедно се навиват на руло. Рулото се срязва по средата - получават се 2 розички.

Розичките се редят в сърцевидна форма/с хартия за печене отдолу и намазана с олио/ с откопчващ се ринг.

Подредените розички се оставят да втасват, покрити, за около 20 минути. След това се намазват с подсладеното леко топло прясно мляко и се поръсват кафява захар.

Розичките се пекат на 180 градуса за 15-20 минути. Когато се поохладят, се поръсват с пудра захар.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар