Пиян шаран

08/12/2017
Биляна
отБилянаИноватор1763902382
"Виното се слага предварително, на все пак е добра идея да имате 1-2 бутилки под ръка "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо651
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • шаран - 1 бр.
  • за маринатата
  • бяло вино - 500 мл
  • мед - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • бял пипер
  • зелен пипер
  • сол
  • за пържене
  • царевично брашно
  • брашно - тип 500, за овалване
  • свинска мас
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства от люспите, а след това и от вътрешностите. Измива се хубаво и се нарязва на порции. Парчетата се подреждат едно до друго в тава.

След това се посолява хубаво и се наръсва с черен, зелен и бял пипер, от двете страни. В бялото вино се размива медът и се залива рибата.

Така престоява два часа. След това парчетата шаран се изцеждат. Царевичното брашно се обърква с другото и в тях се овалва всяко едно от парчетата.

Мазнината се слага в тиган да загрее и в нея се пържи рибата. Най-вкусната риба се пържи задължително в свинска мас.

Когато се изпържи с хубава червена, хрупкава коричка се изважда и се подрежда върху домакинска хартия да се изцеди мазнината.

Накрая се подреждат в чиния и отново се наръсват с микс от пиперите. Декорира се с лимонови резенчета.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!