Експресен бъркан тутманик

08/12/2017
Албена
отАлбенаМастър Шеф59575120343
"Извнявайте, нямаме време да си говорим с вас, трябва набързо да приготвим тутманик, затова направо си запишете рецептата "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 094
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се слагат затопленото мляко, захарта и маята. Сместа се оставя, докато шупне маята. След това към нея се прибавят топлата вода, разбитите яйца, олиото, солта и пресятото брашно.

Всичко се обърква с лъжица на гъста каша, която се оставя на топло и се покрива с кърпа илифолио. Така втасва за около половин час.

В подмазана и набрашнена тавичка се поставя половината от втасалото тесто. По-голямата част от сиренето се натрошава и разпределя върху тестото.

Отгоре с помощта на намаслена лъжица се поставя останалата част. Тутманикът се намазва с мазнина и се поръсва се със сирене. Пече се в загрята на 190 градуса фурна.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар