Навити милинки с вкусна заливка

08/12/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф778447635
"Хем навити, хем със заливка - две причини да изядете поне две порции "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 742
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и оформете кладенче. В него поставете солта, захарта, жълтъка, киселото мляко и олиото. В топлата вода разтворете маята напълно, сипете я в кладенчето при останалите съставки и замесете много меко тесто.

Разделете тестото на три равни части, всяка част разточете с помощта на точилка на три дълги, тънки и тесни кори. Всяка кора намажете с олио и навийте на три дълги рула. Намазнете с малко олио тава с диаметър 30 см и поръсете с брашно.

Нарежете рулата на филийки с ширина 1 см и наредете получените малки охлювчета едно до друго (без разстояние) в тавата.

Разтопете маслото и оставете да се поохлади, към него добавете разбития белтък, солта, изварата и ригана, разбъркайте сместа на крем.

С получения крем намажете наредените охлювчета на тънко и поставете тавата на топло за 30 минути.

Нагрейте фурната на 180 градуса и печете за около 30-35 минути.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар