Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Милинки»Навити милинки с вкусна заливка

Навити милинки с вкусна заливка

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Навити милинки с вкусна заливка
Снимка: Мария Симова
1 / 4
08/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Хем навити, хем със заливка - две причини да изядете поне две порции"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • жълтъци - 1 бр.
  • вода - 250 мл топла
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • прясна мая - 20 г
  • брашно - 500 г
  • за заливката
  • извара - 200 г фина
  • сол - 1 ч.л.
  • белтъци - 1 бр.
  • масло - 125 г краве
  • риган - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л за намазване на корите и тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и оформете кладенче. В него поставете солта, захарта, жълтъка, киселото мляко и олиото. В топлата вода разтворете маята напълно, сипете я в кладенчето при останалите съставки и замесете много меко тесто.

Разделете тестото на три равни части, всяка част разточете с помощта на точилка на три дълги, тънки и тесни кори. Всяка кора намажете с олио и навийте на три дълги рула.

Намазнете с малко олио тава с диаметър 30 см и поръсете с брашно.

Нарежете рулата на филийки с ширина 1 см и наредете получените малки охлювчета едно до друго (без разстояние) в тавата.

Разтопете маслото и оставете да се поохлади, към него добавете разбития белтък, солта, изварата и ригана, разбъркайте сместа на крем.

С получения крем намажете наредените милинки на тънко и поставете тавата на топло за 30 минути.

Нагрейте фурната на 180 градуса и печете за около 30-35 минути. Навитите милинки с вкусна заливка са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Станаха вкусни! Но аз вместо извара замених с крема сирене и сирене! ?
05.02.2023 09:40