Осолен чернокоп

09/12/2017
Таня
отТаняМастър Шеф114611715593
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо318
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • чернокоп - 1 кг
  • сол - едра
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • бахар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Когато решим да осоляваме риба, то тя трябва да е съвсем прясна и без неприятна миризма.

Има различни видове на осоляване, но този вид, който представям, е с изчистена риба.

Измиваме чернокопа от слузта, изваждаме вътрешностите и оставяме да се отцеди.

Посипваме едра сол на дъното на съд и нареждаме чернокопа, като около него слагаме черен пипер, бахар, дафинов лист. И отгоре също посипваме с едра сол.

След няколко дни ще видим, че в съда има вода.

Това е така, защото солта извлича част от водата на рибата и се образува саламура.

Оставяме рибата да престои 4-5 седмици, изваждаме, измиваме със студена вода и окачваме на проветриво място.

подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар