Уелингтън с гъби

09/12/2017
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач37134314
"Вариация на класическата рецепта специално за всички вегетарианци "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо795
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на полумесеци, а гъбите на доста ситно (може и в някакъв чопър). Наситнява се чесънът. Картофите се обелват и нарязват на тънки кръгчета.

В сгорещено олио се запържва лукът. Добавя се и чесънът. Идва ред на гъбите и мащерката. Малко след това се прибавя соевият сос и се оставя да къкри докато поомекнат гъбите.

Тестото се разстила върху хартия за печене с дългата част към нас. Ако мислено напреки се раздели на три равни ленти по ширината, то в средната лента се нареждат по 3 парченца картофи на ред, докато се запълни веднъж средната лента. Оставя се по малко място от горната и долната част на лентата с плънка, за да може да се затвори, без да изтече. Отгоре се разпределя част от плънката. Следват отново картофи и плънка, след това се завършва с картофи.

Когато продуктите са изчерпани, оставената част от тестото от плънката се завива навътре и от двете големи страни на тестото едната се завива върху плънката, а другата отгоре ѝ. Правят се с нож или може с вилица някакви очертания /ивици отгоре и на 2-3 места внимателно се продупчва тестото, за да не се надуе много при печене.

Слага се в тава и отгоре може да се намаже със смес от малкорастително мляко и зехтин. Пече се на 160-170 градуса първо около половин час само на долен реотан, защото все пак картофите са сурови и не трябва да се запича, преди да са омекнали. След това се включва и горният реотан и се доопича.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар