Яхния с лозови листа

09/12/2017
Рая Андонова
отРая АндоноваПомощник Готвач30032133
"Е, ако не ви се завиват лозови сармички, но обожавате вкуса им, ето ви една лесна за приготвяне и точно толкова вкусна алтернатива "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо98
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се накисва поне около час в гореща вода.

Картофите се обелват и нарязват на много малки кубчета или се настъргват. Лукът и чесънът се режат на ситно.

В сгорещено олио се запържват лукът и чесънът. Към тях се прибавят картофите и се добавя червен пипер. Разбърква се добре и преди да започне да залепва, се налива вода, колкото да покрие картофите.

Докато водата завира, се измива оризът. Когато заври, се прибавя в тенджерата заедно с още 2 чаши вода.

Добавят се сол, джоджен и черен пипер на вкус.

Лещата се изплаква и отцежда, след което се прибавя и тя. Ако има нужда, се налива още вода.

Листата се нарязват и се добавят след лещата.

Оставя се да се вари на слаб огън до готовност. Когато е почти готово, идва ред на доматеното пюре и чубрицата.

Ако е необходимо, се добавя още сол.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар