Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Леща с ориз и булгур

Леща с ориз и булгур

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Леща с ориз и булгур
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
09/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • леща - 1/2 ч.ч.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • булгур - 1 ч.ч.
  • морков - 1
  • зелена чушка - 1 бр.
  • червена чушка - 1 бр.
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се накисва за 30-60 минути в гореща вода. След това се слага да се вари с 2 ч.ч. вода.

Зеленчуците се нарязват и се запържват в отделен съд. Към тях се прибавя предварително измитият ориз и се добавят 3 ч.ч. вода.

Когато лещата е сварена, се запазва бульонът. Лещата се разбърква със сол, а бульонът се налива към ориза.

След като е набъбнал оризът, се прибавя измитият булгур и ако е нужно, се добавя още чаша вода. Слага се сол на вкус.

Вари се до готовност и накрая се прибавя лещата. Смесва се с наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Radostina Dyulgerova
Radostina Dyulgerova
Аз добавих джоджен и я направих с червена леща
06.01.2021 08:39