Хрупкави банички с Проволоне и чери домати

09/12/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваИноватор3133041776
Приготвяне18 мин.
Готвене12 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо302
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарежете скилидките чесън на тънки филийки и запържете за много кратко на умерен огън във 2 супени лъжици от зехтина. Нужно ни е само чесънът да пусне аромата си.

2. Отстранете от огъня и добавете босилека, шипка сол, чери доматите и кашкавала Проволоне - на кубчета или настърган. Ако доматките са по- големи, може и да ги разполовите.

3. Разстелете корите за баница една върху друга и ги разрежете на 4 ленти. Всяка лентичка намазвайте с разбито яйце и в края поставяйте от плънката. Сгъвайте на триъгълник, прехвърляйки кората, така че да се запечата добре и да няма опасност плънката да излезе при печенето.

4. Има два начина, по които може да изпечете баничките.
Във фурна на 180 градуса за 10 минути - при този вариант може да намажете с остатъка от разбитото яйце и да поръсите със сусам.

Другият начин е на тиган, поръсен със малко зехтин - запичате от двете страни на умерен огън до златист загар.

5. Поднесете топли като ароматен и вкусен аперитив.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар