Македонска туршия

25/09/2012
от БарфиНовак
"Пикантно предложение от Македонската кухня, което ни предстои до обсъдим на по чаша люта македонска ракия!"
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 074
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • чушки - 5 кг пиперки
  • оцет - 2 ч.ч.
  • сол - 400 г
  • керевиз - 1 глава
  • хрян - 1 корен
  • синап - 2 с.л. синапено семе
  • дафинов лист - 4 броя
  • черен пипер - 1 ч.л. на зърна
  • лимони - 1 брой
  • олио - 1 - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Потопете почистените пиперки в кипяща вода за 2-3 минути, но не повече. Нарежете ситно хряна и керевиза.

Пригответе саламура от 4 л вода, солта и оцета. Кипнете я и я оставете да се охлади до телесна температура.

Подредете бланшираните пиперки в сух съд, като леко ги притискате. Слагайте между тях по малко керевиз, хрян, дафинови листа и черен пипер.

Залейте пиперките със саламурата и отгоре сипете синапа, като може и да го сложите в малка торбичка.

Завържете съда с пергамент и го съхранявайте в помещение с постоянна температура 21 градуса.

След това саламурата се прецежда, а пиперките се подреждат в буркани, като помежду им се слагат резенчета лимон.

Отново се кипва саламурата със синапа и се прецежда, след като изстине. Залейте туршията и отгоре долейте по 1 пръст сурово олио. След седмица туршията е готова за консумация.

Пиперките от македонската туршия са идеални за пълнене като мезе.подобни рецепти тук

5 2
4 5
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ани
Ани
04.09.2015 17:18
Колко време се съхранява на температура 21 гр.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв