Коледни кантучини

10/12/2017
Албена
отАлбенаМастър Шеф41672715923
"Колкото и да сте били непослушни през годината, Дядо Коледа няма да устои на тези кантучини и ще дойде "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 534
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В подходяща купа се смесват брашното, бакпулверът, ванилията, захарта и солта. Добавя се омекналото краве масло и се разбърква всичко с ръце, докато сместа стане на едри трохи. Едно по едно се добавят яйцата и за да се смесят хубаво с останалите продукти, като се използва миксер на ниска степен.

Сушените плодове се нарязват на дребно и се добавя в купата. Лешниците се нарязват на едри парчета. Бадемите се накисват или попарват с гореща вода за пет минути, за да може по-лесно да падне твърдата им обвивка. Може да се подготвят предварително, още преди да сме започнали със смесването на продуктите.

Обелените бадеми се слагат цели в тестото. Тестото се омесва хубаво, така че сушените плодове и ядките да се разпределят равномерно.

Разделя се на две или три равни части, които се оформят като багети. Поставят се в тава покрита с хартия за печене. Кантучините се пекат в загрята на 180 градуса фурна около 20 минути или докато се зачервят.

Изваждат се за 10 минути. След това се нарязват леко по диагонал на филийки и се нареждат отново в тавата с нарязаната част нагоре. Пекат се още 10 минути.

След като се охладят добре, може да се поставят в буркан или добре затворена метална кутия и така да се съхраняват до две седмици.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар