Новогодишен мус от бял шоколад с шампанско и малини

10/12/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф6644682861
"Разбира се, че мусът за Нова година ще е с шампанско, как иначе "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 359
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разтворете захарта във шампанското и поставете на котлона, за да се сгрее половината от него. През това време хидратирайте желатина според указанията на производителя.

2. Преди да е завряло шампанското, отстранете от огъня, изчакайте една минута и разтворете в него желатина. Смесете с другата половина от пенливото вино и разбъркайте добре.

3. В четири чаши за шампанско пуснете по 4-5 малинки цели. Налейте прозрачната течност до по-малко от половината от нивото на чашите и оставете да стегне под наклон.

4. След като желатинът се е втвърдил, пригответе шоколадовия мус. За целта предварително си охладете добре сметаната и я разбийте с миксер на висока степен, докато стане плътна и пухкава, но не прекалено.

5. Разтопете белия шоколад на слаб огън или водна баня и го сипвайте на части по ръбовете на съда при сметаната. Със силиконова шпатула и въртеливи движения го интегрирайте до цялостно хомогенизиране.

6. Накрая разбийте на твърд сняг белтъка с щипка сол и прибавете при муса отново с плавни въртеливи движения, за да остане той пухкав и въздушен.

7. Напълнете чашките догоре с тази бяло шоколадова смес и приберете в хладилник за няколко часа, за да стегне. Ако бързате може да консумирате и веднага, разликата е, че мусът ще е по-ефирен и не толкова плътен.

8. Преди поднасяне украсете с останалите малини и по желание поръсете със златни пръчици за празничен разкош.

Един достоен десерт, с който да посрещнем Новата година и трапезата ни да е елегантна и красива.

Весели празници!подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар