Джинджифилови Коледни Елхички

10/12/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1350137013734
"Може да ги закачите дори на Коледната елха, но рискувате някой да нападне и изяде цялата украса "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 952
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • кристална захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • мед - 2 с.л.
  • канела - 1 пакетче
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • брашно - колкото поеме
  • сладко - 1/2 бурканче, или конфитюр, за слепване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и меда до побеляване. Добавете канелата и джинджифила, разбъркайте и сипете олиото.

Най-накрая добавете содата и по малко от брашното. Замесете средно твърдо тесто, от него на набрашнен плот разточете кора около 4-5 мм.

С формички елхички изрежете сладките и подредете в тави, застлани с хартия за печене.

Печете до златист цвят, а след като изстинат, ги слепете две по две със сладко или конфитюр по ваш избор.подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар