Кремсупа от пшеница и домашно овче сирене

10/12/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор29213719301
"Вкусна кремсупичка с биопродукти - погрижете се за здравето на всички вкъщи "
Приготвяне5 мин.
Готвене45 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо106
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пшеницата се измива. Слагаме я в касерола или малка тенджерка с вода и се оставя да кисне няколко часа.

Когато я варим, щом заври, първата вода се изхвърля. Наливаме нова, чиста вода (съотношение една част пшеница-четири части вода), колкото да е един два пръста над зърното.

Набъбналата пшеница се сварява единствено с няколко кристалчета едра морска сол.

Добавят се млякото и маслото и се оставя да покъкри 10 минути на бавен огън.

Ако ви се струва гъста, добавете още малко прясно мляко.

Млечно зърнената супа се пасира и се сервира топла с настъргано овче сирене.

Кремсупата е много хранителна, лесна и препоръчителна за малки деца.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!