Зимни гювечета със свинско и наденица

10/12/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1354137413804
"Обичаме зимата, защото тогава виното е червено, а гювечетата - хем със свинско, хем с наденица "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 068
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1.200 г (плешка или изрезки)
  • домашна наденица - 2 бр. (може и купена или колбас)
  • гъби - 1 буркан
  • картофи - 1 кг
  • праз - 1 стрък
  • доматен сок - 2 бутилки (500 мл)
  • сушени сини сливи - 15 бр.
  • черен пипер - щипка
  • чубрица - 1 ч.л
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, нарежете месото на кубчета и сложете във вода, докато нарежете праза.

В дълбок тиган сипете олио и месото, запържете го леко и добавете нарязания праз. Заедно ги запържете, като овкусите със черен пипер, сол и чубрица, може и червен пипер, ако обичате.

Изпържете картофите, като през това време накиснете сушените сини сливи в топла вода.

Нарежете наденицата и започнете да редите гювечетата, като най-отдолу сипете от пърженото месо с праза, наденица, картофи, гъби и сини сливи.

Отгоре полейте гювечетата с доматения сок и ако е необходимо, поръсете с още подправки.

Печете до смесване на вкусовете и леко запичане.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар