Новогодишен гювеч с 2 вида меса и наденица

10/12/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1262134112533
"За да е богата и плодородна новата година, новогодишният гювеч трябва да се приготви поне с два вида месо и наденица "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 677
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на едри кубчета, а заешкото месо - на порции.

Лука нарежете на едри полумесеци, а картофите - на големи кубчета.

На дъното на гювеча сипете повече олио, първо поставете свинското, което сте овкусили с подправки и сол, след което е заешкото месо, лук, моркови, арпаджик, картофи, наденица, зелена чушка и накрая полейте със белените домати, които леко ги намачкате, отново олио и подправки.

Сипете една водна чаша вода, дори може и повече - зависи колко са месата ви. Покрийте с капака и печете в умерена фурна за около 2 часа.

Това е един много вкусен Новогодишен гювеч, с който ще очаровате гостите си!

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йордан Костов
Страхотна рецепта с леко изменение от моя страна. Понеже не намерих хубава наденица използвах суров домашен суджук. Стана приказка. Благодаря на дамата която я е публикувала.
2
0
Ваня Георгиева
Благодаря за коментара! Радвам се че ви е харесала рецептата, а всичко с домашни местни продукти като луканки и суджуци е много по вкусно. :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв