Бисквитена торта с ябълки

10/12/2017
Росица Петрова
отРосица ПетроваПомощник Готвач622771
"Едно парче за нас, и едно парче пак за нас, защото вие все пак сте на диета, нали?"
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 408
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и настъргваме ябълките на едро ренде. Поръсваме ги с малко от захарта и ги оставяме да се отдели сокът им.

В купа натрошаваме бисквитите, прибавяме ядките, които сме нарязали или смели в блендер и стафидите.

Разтопяваме маслото и поливаме върху бисквитите още докато е горещо. Разбъркваме всичко.

Изцеждане сока от ябълките и ги прибавяме към сместа с бисквитите.

Добавяме останалата захар, канелата и заквасената сметана.

Отново разбъркваме и изсипваме в тавичка със свалящ борд (28 см), заравняваме и настъргваме шоколад за украса.

Покриваме формата с фолио за свежо съхранение и поставяме в хладилник за 12 часа.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Reneta Petrova
Reneta Petrova
17.03.2018 19:57
Аз добавих и капачка ром, а сметаната ми беше само 200гр. И пак се получи. Много лесна торта и без печене.
1
0
Росица Петрова
Хубаво е, че сте добавили и нещо от вас. Аромата на ром ще подхожда на тази торта. Другия път ще добавя и аз. :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв