Пълнени слайсове със салата от карфиол

10/12/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф297861802
"Мезе за майстори, сега да видим имате ли и питие за майстори "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо188
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • колбас - 1 опаковка слайс
  • за салатата
  • карфиол - 1/2 глава
  • целина - 1/2 глава
  • ябълка - 1 бр.
  • грах - 200 г
  • заквасена сметана - 1 кофичка
  • майонеза - 2 с.л. пълни
  • оцет - 1 с.л. ябълков
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупете карфиолa на дребни розички, а целината, след като я обелите, я нарежете на дребни кубчета.

Сварете ги заедно в подсолена вода, за около 10 минути и след това ги отцедете от водата.

Обелете ябълката, почистете я от семките и я нарежете на малки кубчета.

В дълбока купа сложете карфиолa, целината, ябълката и грахa.

Пригответе сос, като смесите сметаната и майонезата. Подправете го с оцет, черен пипер и сол, разбъркайте го хубаво и с него залейте останалите продукти в другата купа. Разбъркайте отново.

Поставяйте с лъжичка по малко от салатата върху всеки слайс и навийте на фунийки или на рулца, така както желаете.

Подредете ги в чинии и ги сервирайте като предястие или просто за мезе.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар