Ястие с пшеница и овче месо

10/12/2017
"Традиционно българско ястие, малко познато в наши дни - ястие с пшеница и овче месо "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо109
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се сварява със сол и се накъсва на дребно.

Пшеницата се накисва с кубчето бульон във вода - толкова, колкото да покрие количеството. Нарязваме лука наситно, гъбите - на филийки, моркова и картофа рендосваме. Маслините обезкостяваме и нарязваме на половинки.

В йенска тенджера с капак започваме да редим първо лука и късчетата месо - поръсваме леко със соев сос, после гъбите - поръсваме със черен пипер и сол, междувременно набъбналата пшеница - поръсваме с куркумата и чубрицата, моркова и картофите.

Поръсваме малко сол и черен пипер, поливаме с олио и добавяме малко вода, за да се покрие ястието, като не забравяме и бульона от накиснатата пшеница и нареждаме маслинките.

Затваряме капака и печем на 200 градуса до зачервяване и абсорбиране на течността.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар