Вита содена питка със сирене

10/12/2017
"Най-хубавите спомени се създават с най-вкусните домашни питки "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 371
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Направете кладенче. Изсипете киселото мляко, содата угасена в оцета и добавете солта. Долейте малко хладка вода и разбъркайте.
Омесете меко тесто, което да не лепне по ръцете ви. Оформете тестото на гладка топка.

Разстелете тестото и го разточете леко.

Намажете кората с олио, поръсете с натрошено сирене и свийте на руло.
Свийте рулото на охлюв и го сложете в намазнена тава.

Надупчете с вилица на няколко места, след което оставете питката за около 15 минути на топло, за да се отпусне.

Изпечете в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Готовата питка завийте с чиста и суха кърпа и оставете за около 20 минути, за да омекне кората.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар