Празнично плато за скъпи гости

10/12/2017
Биляна
отБилянаИноватор1763902382
"Защото скъпите на сърцето ни хора заслужават само най-доброто "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 874
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • яйца - 6 бр.
  • майонеза - 1 кутийка
  • горчица - 2 с.л.
  • черен пипер
  • бял пипер
  • зелен пипер
  • сол
  • филе елена - около 300 г
  • еленски бут - 1 голяма пържола
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо яйцата се слагат да се варят. Трябва да са твърди. Това е около 8- 9 минути от момента на слагането на котлона.

След като се сварят, с помощта на щипка, се преместват в студена вода. За да се белят лесно, може преди студената вода леко да се начупи черупката.

Докато изстиват яйцата, еленският бут се запича на скара. Скарата трябва да е силно загрята и бутът се пече по 1 минута от всяка страна. Еленските деликатеси се нарязват, като филето трябва да е на много тънко "като за гости".

Бутът се реже на парчета с дебелина около 5 мм. Когато яйцата са вече изстинали, се обелват и всяко едно от тях се разрязва на две. Жълтъкът се изважда и се оставя настрани в купичка.

Белтъците се подреждат с дупчиците нагоре. Жълтъците с помощта на вилица се намачкват и към тях се добавят майонеза, горчица, малко сол и микса от пипери.

Разбърква се хубаво до получаване на хомогенна смес. Тази плънка се пълни в пош и с него се пълнят белтъците.

Декорацията на платото позволява всеки да развихри фантазията си.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!