Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Домашна торта с брашнен крем

Домашна торта с брашнен крем

Домашна торта с брашнен крем
Снимка: Симеон Христов Кънев
2 / 3
11/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
12
"Тази торта отговаря и на двете изисквания за перфектната торта - лесна и е и ужасно вкусно"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • какао - 1 - 2 с.л.
  • сок от компот - 20 - 30 мл
  • За крема
  • прясно мляко - 1 л
  • масло - 10 г
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • захар - 7 - 8 с.л.
  • шоколад - 3 - 4 блокчета
  • За украса
  • банан - 1 бр.
  • шоколадови пръчици - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват предварително темперираните яйца със захарта. Киселото мляко се затопля и се слага содата - изсипва се при яйцата и захарта. Продължава се разбиването и постепенно се прибавя и брашното.

Приготвят се три еднакви купи и сместа се разпределя в тях - какаото се слага в едната и се разбърква добре. Блатовете се пекат един по един, в намазнени и поръсени с галета тавички с диаметър около 30 см и се оставят да изстинат, преди да се отделят от тавите.

Междувременно се слага да заври млякото заедно със захарта - предварително се отделя около 200 мл в купичка. В студеното мляко в купичката се разбърква брашното до хомогенност, добавя се ванилията и когато млякото заври, се добавя на тънка струйка към него.

Бърка се енергично, за да не загори, добавя се бучката масълце и шоколадът, докато се разтопи напълно в крема.

В определения за сглобяването на тортата поднос се поставя първият бял блат, полива се лекичко със сока от компот и се покрива с крем - отгоре се нареждат колелца от банан. Полага се вторият шоколадов блат, отново леко се полива със сок, покрива се със крем, подреждат се останалите колелца от банан и се покрива с третия бял блат. Отгоре се изсипва постепенно останалият крем, така че да се покрие тортата и отстрани.

Поръсва се с шоколадови пръчици и се оставя на студено за поне 12 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: