Принцеси-лодки с кайма

11/12/2017
Биляна
отБилянаГотвач1733782352
"Заклетите лакомници знаят, че когато става дума за принцеси, не говорим за руси девойки, а за страшни вкусотии "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо521
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От сухата мая, сол, захар, олио, топла вода и брашното се замесва стандартно меко тесто.

След това в дълбока купа се слага каймата и към нея се добавят чубрицата, черният пипер и яйцата. Омесва се хубаво.

Гъбите и маслините се нарязват на ситно и се добавят към каймата.

Сиренето също се настъргва вътре и отново се обърква хубаво.

Тестото се разделя на топки с еднаква големина, които се омазняват обилно с олио. Тестените топки се раздърпват с ръце да се получи голяма мекица. Вътре се слага от плънката и крайчетата на тестото се завиват, за да се образува нещо като лодчици.

Тава се застила с хартия за печене и върху нея се подреждат принцесите, като между всяка трябва да има поне един пръст разстояние. Чак след това се оставят да втасат за 15- 20 минути.

Тестото не втасва предварително, а чак след оформянето на принцесите.

Фурната се загрява на 200 градуса и тогава се слагат принцесите да се изпекат. Пекат се до зачервяване на тестото. След това тавата се изважда от фурната.

Кашкавалът се настъргва и с него се поръсват обилно лодките. Връщат се във фурната за още около 2 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар