Содена питка с яйца и мляко

11/12/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1272134412663
"И баба ще завиди на майсторлъка на онзи, който омеси тази много вкусна содена питка с яйца и мляко "
Приготвяне50 мин.
Готвене25 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 833
  • Преглеждания за месеца203
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава пресейте брашното около 500 г, направете кладенче и сипете киселото мляко и содата. Разбъркайте, да се изгаси содата, и добавете яйцето и зехтина.

Разбъркайте и сипете хладката вода. Замесете меко тесто и оставете да почине за около 30 минути.

В тава, застлана с хартия за печене, оформете питката и с дървено шишче оформете кръст или просто набодете навсякъде.

Оставете питката отново да отпочине, след което печете в загрята фурна на 170 градуса до златист цвят.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар