Кисело зеле с ориз, праз и луканка

11/12/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру196784169714
"Решихме да спретнем набързо нещо и ... вкусно ни се получи, спор няма "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо815
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 глава
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • кимион
  • луканка - за гарниране
  • праз - 1 стрък
  • люта чушка - 1 бр. суха, натрошена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се олио и запържваме ситно нарязан стрък праз, докато омекне.

Добавя се измит и отцеден ориз, запържва се да добие стъклен вид.

Прибавя се киселото зеле, нарязано на ленти, и разбъркваме да се смесят продуктите.

След 3-4 минути добавяме червен пипер, разбърква се и наливаме топла вода да покрие продуктите.

Овкусява се с подправките и дафинови листа. Прехвърля се в тава и печем в загрята фурна 180 градуса до готовност на ориза.

Сервираме порция ориз, щедра поръсена с натрошена суха люта чушка и тънки парченца от луканката.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар