Постен боб с праз лук на фурна

12/12/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф777447625
"Всеки може да изпече пържоли, но трябва да си истински майстор, за да приготвиш толкова вкусно постно ястие "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 342
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • зрял боб - 1 кг
  • олио - 100 мл
  • праз - 3 стръка
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • лютеница - 2 с.л. едросмляна
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сминдух - 8 бр. шушулки
  • люти чушки - 2 бр. сухи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сварете боба до омекване на зърната без никакви добавки - само с вода. Прецедете и оставете настрани.

В тава налейте олиото и нарежете праза в него на шайби около 1 см широки.

Запържете за кратко, докато леко промени цвета си (докато заприлича на бланширан). Добавете зеленчуковата подправка и разбъркайте, прибавете брашното и отново разбъркайте, запържете за кратко.

Добавете лютеницата и червения пипер и отново разбъркайте за кратко.

Към запръжката добавете прецеденият боб, налейте топла вода, докато се покрият зърната и посолете на вкус, разбъркате.

Измийте шушулките сминдух, лютите чушлета, поставете ги в ястието и разбъркайте отново.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до лек загар на ястието.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар