Празничен боб със свинско рагу в гювеч

11/12/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comИноватор3361191614
"И на Бъдни вечер има вкусен боб, но предпочитаме празник, на който се поднася вкусен празничен боб със свинско рагу в гювеч "
Приготвяне25 мин.
Готвене150 мин.
Общо175 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 381
  • Преглеждания за месеца154
  • Преглеждания за седмицата47
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • свинско рагу - 800 г
  • фасул - 500 г зрял
  • чесън - 1 глава стар
  • кромид лук - 2 бр.
  • червени чушки - 2 бр.
  • домати - 150 мл консерва
  • моркови - 2 бр., нарязани на кубчета
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 50 мл
  • черен пипер - 1 щипка млян
  • къри - 1 щипка
  • сушени чушки - 3 бр. червени
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 1 к.л.
  • пресен лук - 2 стръка
  • люти чушлета - 3 бр., по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба във вода за цяла нощ, на сутринта сменете водата, сложете го на котлона и варете около 40 минути до час.

Изсипете водата и отцедете боба. Прехвърлете боба в гювеча, добавете нарязания на дребно кромид лук, чесъна, чушките, обелените и наситнени домати, морковите, олиото и подправките, разбъркайте хубаво.

Отгоре подредете свинското рагу, налейте топла вода малко над нивото на боба, сложете 2-3 сухи натрошени чушки, захлупете с капака и сложете гювеча в първоначално студена фурна, като постепенно увеличавате температурата до 180 градуса. Печете около 2 часа.

Малко преди да извадите от фурната, размийте брашното и червения пипер с малко вода и го добавете към ястието, за да се сгъсти, поръсете със ситно нарязани пера пресен лук и леко разбъркайте. По желание добавете и ситно нарязани люти чушлета.

Оставете ястието в горещата, но изключена фурна още 20-30 минути, за да се доготви на остатъчната температура.

 подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар