Телешки джолан в сос

11/12/2017
"Не търсете повече най-добрата рецепта за телешки джолан - намерихте я и е време да му се насладите "
Приготвяне20 мин.
Готвене250 мин.
Общо270 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 047
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете месото с черния пипер и сол. В тиган загрейте олиото и маслото. Оваляйте джоланите в брашното и ги изпържете от двете страни за по 3-4 минути.

Извадете и ги прехвърлете в тавичка. В същата мазнина запържете лука, морковите, целината, чесъна, като всичко сте нарязали на едро.

Овкусете със сол, дафинов лист и мащерка. Изгасете с 200 мл вино и долейте 300 мл вода. Добавете смлените домати, разбъркайте и прехвърлете сместа при месото.

Хубаво затворете тавичката с фолио. Печете един час на 200 градуса и още три часа на 180 градуса. Пет минути преди да го извадите от фурната, махнете фолиото и оставете да се запече.

Извадете ястието и отделете по-голяма част от зеленчуците с част от бульона.

Пасирайте и върнете обратно в тавата.

Разбъркайте соса и сервирайте с предпочитана от вас гарнитура!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
11.12.2017 18:46
Охх, Ели, как обичам такива джоланчета, само че още съм на много драстична диета, но си запазвам рецептата и ще я приготвя, уникално изглежда!
0
0
Елена Стефанова Йорданова
Мерси,Сия!Няма никаква врътня около него,а е ужасно вкусно:)Ще останеш доволна:)
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!