Пълнен шаран с кайма и орехи

11/12/2017
Йорданка
отЙорданкаИноватор3572531513
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо115
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата и осолете на вкус. Отупайте рибата с подправки за риба и я сложете в подходяща тава.

В тенджера загрейте олиото. Нарежете лука на ситно и го задушете. Добавете каймата и разбъркайте, като предварително сте овкусили каймата по ваш вкус (чубрица, черен пипер).

Нарежете моркова на ситно и го добавете. Почистете чушките от семките и ги нарежете на малки парчета. Добавете ги в тенджерата, като добавите нарязаните гъби, натрошените орехи, стафидите и ориза. Добавете една чаена чаша бяло вино, една чаша вода и оставете да къкри.

Прибавете куркумата и разбъркайте. Нарежете лимона на резени, сложете в рибата няколко резена и оставете няколко за отгоре. Напълнете рибата с плънката, а останалата плънка пръснете в тавата.

Добавете една чаша бяло вино, завийте с фолио и печете час в загрята фурна на 180 градуса. След което махнете фолиото и оставете да се запече, за да има приятен цвят. Сервирайте с чаша студено бяло вино.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар