Цяло печено пиле с гарнитура от ориз с лапад

11/12/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор292854762
"Юнашки вкусно и много свежо - препоръчваме ви да го опитате "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо521
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилето, подсушете го и го намажете с меко масло от всички страни.
Поставете го в тавичка от йенско стъкло.

В купа смесете бялото вино, доматеното пюре, подправката за пиле, червения пипер, брашното и щипка сол. Разбъркайте хубаво и с получената смес залейте пилето, като се стараете да го намажете хубаво навсякъде.

На дъното в тавичката налейте чаша вода, захлупете я с капак и я сложете във фурната. Включете на 200 градуса и печете най-много 90 минути - зависи от размера на пилето.

През това време пригответе гарнитурата.

В дълбок тиган налейте олиото и го загрейте на огъня. Прибавете лука и моркова, нарязани на дребно, и след като се запържат за около 2-3 минути, прибавете измития и отцеден от водата ориз.

Пържете, докато оризът стане стъклен и след това сложете предварително бланширан и нарязан на дребно лапад. Разбъркайте и добавете един домат, нарязан на парченца, и подправете с черен пипер, джоджен и сол на вкус.

Разбъркайте отново и след още 2-3 минути налейте една чаша пилешки бульон. Ако пилето е готово, може да използвате бульона, който се е получил при печенето. Той е много вкусен и ароматен и ще придаде още по-апетитен вкус на ястието.

Прехвърлете ориза в тавичка, налейте още 2 чаши топла вода и сложете тавичката в загрята фурна на 180 градуса. Гответе около 30 минути, докато водата се поеме от ориза.

Накъсайте пилето на порции и го сервирайте с част от ароматния ориз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар