Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с майонеза и горчица на фурна

Свински пържоли с майонеза и горчица на фурна

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Свински пържоли с майонеза и горчица на фурна
Снимка: Зори
2 / 4
12/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Не канете гости, когато ги приготвяте, защото няма да искате да делите тези крехки пържоли с никого"

Необходими Продукти

  • вратни пържоли - 1.5 кг (свински без кост)
  • майонеза - 320 г
  • дижонска горчица - 6 с.л.
  • лук - 400 г кромид
  • кашкавал - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е изключително лесна за изпълнение, но резултатът е винаги един и същ - несравнимо вкусни празнични пържоли.

Тавичката, в която ще печем пържолите, се намазва с майонезата обилно - дъното и страните.

Пържолите, без да се начукват предварително, се намазват с горчицата от всички страни и се нареждат плътно в тавичката една до друга.

Кромидът (желателно е да изберете по-едри глави, за да ви е по-лесно) се почиства и нарязва на шайби с дебелина около 3 милиметра. С шайбите лук се покриват плътно пържолите, отгоре върху лука се слага останалата майонеза и се разпределя равномерно.

Тавичката се покрива с фолио за свежо съхранение и се оставя на хладно за минимум половин час, за да се маринова месото.

След като пържолите са се мариновали, тавичката се слага в предварително загрята на 200 градуса фурна за около час.

Кашкавалът се настъргва на едро ренде и пържолите се поръсват с него накрая, запичат се за около 5 минути до получаването на златист цвят.

Поднасят се в порционни чинии със ситно нарязан пресен лук.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
40
30
20
11
Дай твоята оценка: