Новогодишна питка Елха с плънка

12/12/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру192683866414
"Всеки празник да си знае питката, а тази отдалеч си личи, че е приготвена за Нова година "
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 132
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активира се маята, сипва се в брашното с останалите продукти и замесваме тесто. Оставя се да втаса 1 час, покрито с фолио. Разделя се на три дълги фитила и с нож се нарязват на малки парчета.

Всяко се сплесква като питка и поставяме в средата плънка. Плънката се приготвя, като в купа се смесват натрошено сирене, извара, нарязан магданоз, сметана и шарена сол.

Оформят се топчета и нареждаме в тавата от печката върху хартия за печене във формата на елха.

Отделеният жълтък се разбива с 1 с.л. олио и намазваме отгоре. Оставя се 15 минути да втаса и печем в загрята фурна 180 градуса до златисто около 35 минути.

В купа се разтопява маслото, смесваме с нарязани ситно магданоз и скилидки чесън. Изважда се върху решетка и намазваме с четка цялата питка.

Леко охладена се гарнира с доматки, звездички от кашкавал и маслини.

Вкусно и красиво за празника!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар