Постни зелеви сарми и пълнени чушки в гювеч

12/12/2017
Албена
отАлбенаМастър Шеф46873717623
"Няма как да не опитате този шедьовър на Българската кухня - ето и най-добрата рецепта "
Приготвяне45 мин.
Готвене150 мин.
Общо195 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 558
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сухите чушки се заливат и накисват за около двайсет минути в гореща вода, за да омекнат.

Лукът и морковите се почистват, нарязват на дребно и слагат в дълбок тиган с малко мазнина да се задушат. Като омекнат, към тях се прибавят почистените и нарязани гъби. След като се задушат гъбите, идва ред на измития ориз.

Плънката се поръсва със сол, черен и червен пипер и чубрица. Сместа се разбърква, долива се половин чаша вода и се оставя да къкри.

След като оризът поеме водата, се взема зелев лист, маха му се жилката по средата и се завива на сармичка.

На дъното на глинен гювеч се слагат два зелеви листа и отгоре се подреждат готовите сарми.

С плънка се пълнят и сушените чушки и се нареждат между сармите.

В гювеча се налива около две чаени чаши вода (най-добре водата, в която са се киснали чушките). Гювечът се слага във фурна, загрява се на 200 градуса.

След завирането на ястието температурата се намалява на 180 градуса и печенето продължава около два часа.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар