Картофи със заливка

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Картофи със заливка
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 2
12/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Стане ли студено навън, е редно на поднасяте картофите със заливка"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • чубрица - 1 с.л.
  • чесън на прах - щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • куркума - 1 с.л
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и измийте картофите. Слагаме да се сварят в подсолена вода.

Когато изстинат, ги режем на колелца и ги нареждаме в намазана с олио тава. Отгоре поръсваме с натрошеното сирене.

Добавяме чесън на прах, черен пипер и чубрица. Ако решите, добавете и сол на вкус.

Запичаме за десетина минути в загрята фурна на 200 градуса.

В купа разбиваме яйцата и заливаме картофите, отново запичаме.

Накрая поръсваме с настъргания кашкавал и куркумата, запичаме, докато придобие хубав цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: