Мариновани пилешки бонфилета на тиган

13/12/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaМастър Шеф108911315032
"Тайната на вкусното пилешко бонфиле е в маринатата, а нейната тайна е разкрита точно тук - да ви е вкусно "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 323
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пилешки бонфилета - 6 бр.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • соев сос - 1.с.л.
  • водка - 1.с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • бял пипер
  • яйце - 2 бр.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • галета - 1/2 ч.ч.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Марината я приготвяме, като смесваме соевия сос, водката, лимоновия сок, меда, чесъна и белия пипер в дълбок съд.

Поставяме готовите филета в маринатата и ги прибираме в хладилник за около 2 часа.

В друг съд разбиваме яйцата заедно с галетата и брашното.

Готовите мариновани филета вадим и потапяме в сместа.

През това време сме поставили тиган с олио на котлона.

Всяко едно готово потопено филе поставяме в тигана и пържим от двете страни .

Поднасяме в чиния с избрана от вас гарнитура.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Sasho Atanasov
Sasho Atanasov
14.12.2017 22:57
Никога, ама никога не подлагайте пчелен мед на топлинна обработка над 45 гр.по Целзий. Той става канцерогенен !!!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв