Попарата на баба с препечен хляб

13/12/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф829478107
"Оказва се, че за да направиш наистина вкусна попара, трябва да се обърнеш към баба за точната рецепта "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 201
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • хляб - 6 филийки
  • олио - 3 с.л.
  • сирене - 150 г
  • краве масло - 70 г
  • сол - 1 щипка
  • вряла вода - за заливане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава начупете филийките на хапки, залейте ги с олиото, разбъркайте поставете тавата в предварително нагрята на 100 градуса фурна и препичате до златисто, оставете хапките да се поохладят.

В купа редувайте продуктите в следния ред; половината хлебни хапки, половината натрошено сирене, половината масло, нарязано на малки кубчета, и отново повтаряте в същия ред.

Най-горе поръсете с щипка сол и залейте попарата с вряща вода. Покрийте купата с чиния и задушете за около 5 минути.

Ако се е абсорбирала всичката вода от хляба, долейте толкова, че водата и хлябът да са на едно ниво (имайте предвид, че водата ви трябва да е повече от нормалното, защото сте препекли и напълно изсушили хляба).

Покрийте за още 5 минути с чинията а после сервирайте.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!