Питка на охлювчета

13/12/2017
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАГотвач1719251
"Ако завивате всяко охлювче с любов, няма как да не получите най-страхотната питка на света "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 312
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се активира с половината от хладкото прясно мляко, захарта и 1 с.л брашно. Към пресятото брашно добавяме активираната мая и всички останали продукти, като от яйцето ще използваме само белтъка.

Бъркаме с лъжица и доомесваме на ръка, докато получим меко, но нелепнещо тесто. Тестото се оставя на топло, за да удвои обема си поне 1 час.

Разделете тестото на 3 части и омесете всяко с малко брашно. Всяка топка се разточва на кора с дебелина 3-4 мм и се нарязва на ивици с ширина 3 см.

Всяка ивица се навива на охлюв и се подрежда в тава, застлана с хартия за печене. Оставете питката пак да втаса за 40-50 минути и намажете с жълтъка от яйцето разбит с 1 с.л олио.

Питката на охлювчета се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до златист цвят.

След изваждане от фурната се завива с кърпа за 10-15 минути, преди да се разчупи /това се прави, за да е още по мека/.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар