Баница с праз и кашкавал

14/12/2017
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАГотвач1769262
"Празеник, но с кашкавал - ето така се раждат легендите в кухнята "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 219
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаният на ситно праз лук се задушава в половината от олиото, прибавя се червеният и черният пипер. Сместа се остава да се охлади.

В продълговата тава се застила пекарска хартия и се поставят 2 кори, върху тях се наръсва част от плънката с лук и част от плънката, приготвена от яйцата, сиренето, киселото мляко, содата и останалото олио.

Така се редуват 2 кори и 2 вида плънка, докато корите свършат. За най-отгоре се оставят 2 с.л от яйчената смес.

Баницата се пече в загрята на 180 градуса фурна до златист цвят.

Малко преди да извадим баницата от фурната, я поръсваме с настърганият кашкавал.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!