Царски кейк

28/09/2012
мари14
отмари14Новак
"Този кейк ще ви накара да се почувствате като истинска царска особа!"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции12-14 парчета
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 749
  • Преглеждания за месеца416
  • Преглеждания за седмицата55
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се маслото със захарата до побеляване.

Прибавят се 2 цели яйца, едно по едно и 3 жълтъка.

Добавят се брашното, стафидите, рома и настърганата лимонова кора на 1 лимон.

Накрая се прибавят и 3 белтъка, разбити на сняг. Пече се около 50 минути, първо за 10 минути на 200 градуса, а после на 160 градуса до готовност.подобни рецепти тук

5 9
4 6
3 3
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Rumiana Rashevska
Rumiana Rashevska
03.11.2016 18:37
А набухвател няма ли?
1
0
marcheva14  Мария Симеоно
Добави коментар.Не, няма никакъв набухвател. Тази роля се изпълнява от разбитите на сняг белтъци. Много внимателно се прибавят с шпатула за да не се смачкат. Този кейк е едно малко удоволствие!!
0
0
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
20.04.2016 13:19
Страхотно изглежда
0
0
веси
веси
04.10.2015 11:38
Няма и да пробвам с тези 300г. масло
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв