Постни пълнени чушки с гъби и орехи

13/12/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1357137513844
"Чудно постно ястие, което ще се хареса абсолютно на всекиго "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 257
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • червени чушки - 6 - 8 бр.
  • кафяв ориз - 1 ч.ч.
  • червен лук - 1 - 2 бр. (шалот)
  • моркови - 1 бр.
  • орехи - 100 г
  • черни стафиди - 50 г едри
  • мариновани гъби - 120 г
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • зехтин
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от семената, измийте кафявия ориз през няколко води и нарежете лука и морковите на дребни кубчета.

Сипете олио и зехтин, равни количества и задушете лука, морковите и ориза. Добавете една чаша вода и оставете да къкри с капак, след което добавете нарязаните гъби и стафиди.

Овкусете с подправките и зеленчуковата подправка, сол може да не добавяте защото подправката е солена.

Със задушената плънка напълнете чушките, а останалата плънка разпределете около чушките.

Сипете вода до половината на чушките и поръсете с малко сол, печете в умерена фурна до запичане.

Това е чудна празнична рецепта с богат вкус и аромати, която ще се хареса на всекиго.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!